Veelgestelde vragen

We zijn er om u van professioneel advies te bedienen! Kom geheel vrijblijvend naar ons voor een persoonlijk gesprek. Aarzel dus niet om ons te contacteren voor informatie. Wellness voor thuis is ons vak.

Kunnen consumenten bij Westspa een spa, whirlpool of bubbelbad kopen?

Ja, Westspa verkoopt zowel rechtstreeks aan particulieren als aan de vakhandel en installateur.

Is er een verschil tussen een jacuzzi, een whirlpool, een spa en een hottub?

Jacuzzi is de naam van een bedrijf dat bubbelbaden of spa’s produceert. Een hedendaagse spa, oorspronkelijk ontstaan in kuuroorden met mineraal- of warmwaterbronnen, is een groot bubbelbad voor één of meerdere personen voorzien van een aantal hogedruk waterjets waarbij de waterstralen en het bruisend water het lichaam masseren, goed voor relaxatie, massage en hydrotherapie. Een hottub kan een spa of een klein zwembad zijn gevuld met vrij warm water welke dikwijls buitenshuis wordt geinstalleerd. Letterlijk vertaald is een whirlpool een draaikolk. Maar in deze context is een whirlpool, een spa, een bubbelbad, een brobbelbad, een jacuzzi, een health spa, een bad whirlpool, een spa jacuzzi of jacuzzi spa allemaal hetzelfde. Wirpool en jacuzi zijn foutief geschreven woorden.

Wat is het kwaliteitsniveau van onze producten?

Westspa levert volwaardige en duurzame spa’s met een acrylkuip die aangenaam is om in te liggen. Het waterstraalmechanisme en jetsturingen zijn van het topmerk Wellis en bestemd voor langdurig en veelvuldig gebruik.

Denkt u er aan een spa te kopen?

Kom dan eerst bij ons vrijblijvend advies inwinnen en de verschillende modellen bekijken in onze showroom.

Waar kan ik mijn spa of hot tub best opstellen thuis?

Elke ruimte kan dienen, badkamer, poolhouse, veranda, patio of zelfs het buitenterras…. zolang de spakuip op een vaste ondergrond en vloer staat en stromend water en electriciteit ter plaatse voorzien zijn.

Kan ik mijn jacuzzi combineren met een infraroodsauna?

Beide kunnen in dezelfde ruimte worden opgesteld op voorwaarde dat de infraroodsauna droog staat en ver verwijderd van alle water. Een spa- en saunakuur of omgekeerd kunnen elkaar uiteraard opvolgen, mits een minimale rustpauze wordt ingelast.

Waarom zou ik kiezen voor een buitenspa?

Een buitenspa is een fantastisch idee als u er de nodige ruimte voor heeft en voldoende afscherming kunt plaatsen ter vrijwaring van uw privacy.
Vroeger wasten wij ons in de zomer al eens in een bad of verplaatsbare badkuip die op het terras stond. Ook op vandaag is het een unieke ervaring en is het overheerlijk vertoeven tijdens de winter in een warme buitenspa en lekker te baden onder de winterzon.
Speciale spa-afdekkingen of afdekhoezen zijn beschikbaar om de sauna te beschermen bij niet-gebruik.

Waarom zou ik een privé spa bij mij thuis installeren?

Er zijn veel redenen: hoe langer hoe meer wil ik daar van maken op het tijdstip dat mij het beste past. Het gebruik, het onderhoud en de hygiëne heb ik volledig zelf onder controle.
Een familie- of vriendenbezoek kan ik een heel persoonlijk toets geven.
Het is een heerlijke ontspanning en relaxatie op het moment dat ons gezin er de meeste nood aan geeft, kinderen die studeren,… een druk zakenleven, bij veel zittend werk, na vermoeiende handenarbeid,… 

Op al deze vragen en nog veel meer krijgt u een professioneel antwoord, zowel telefonisch op het nummer +32 (0)497 44 66 77 of in 1 van onze vestigingen.